VIP Tour Jordanië | 8 dagen

Voorbeeldprogramma "VIP Tour Jordanië"

Dag 1 - Amsterdam - Amman
HOTEL EVASON MA'IN. Aankomst en ontvangst op Queen Alia Vliegveld. Transfer naar het hotel voor overnachting. Met een ligging van 264 meter beneden zeeniveau vormen de Evason Ma'In Heetwaterbronnen een oase temidden van een ruig en ongerept landschap. De locatie is echter gemakkelijk te bereiken en is het summum van de luxe spa ervaring in het Midden-Oosten, waardoor de keuze voor dit resort perfect is voor die reizigers die zowel van de totale ontspanning als van de geneeskrachtige voordelen van de heetwaterbronnen willen genieten.

Dag 2 - Evason Ma'in Dead Sea Resort
De reis gaat verder voort naar het laagste plekje dat er op de aarde te vinden is: de Dode Zee. De Dode Zee, gelegen op meer dan 400 meter onder het zeepeil, bevindt zich in de adembenemende Rift Vallei en wordt aan de oostelijke zijde geflankeerd door bergen, terwijl Jeruzalem in het westen opdoemt. Geniet van het warme zoute water en een modderbad. Overnachting bij de Dode Zee.

Dag 3 - Evason Ma'in Dead Sea Resort
Relax en kom tot jezelf op deze vrij in te vullen dag.

Dag 4 - Evason Ma'in Dead Sea Resort / Madaba / Karak / King's Highway / Moevenpick Petra Gate
Na het ontbijt vertrek naar de christelijke stad Madaba ("de stad van de Mozaieken"), bekend vanwege het oudste mozaïek van het Heilige Land ooit gevonden. Na de lunch zullen we de mozaiek kaarten in de St. George kerk bezichtigen. Hierna zullen we de Jordaanvallei vanaf de bekende berg Nebo bewonderen en een bezoekje brengen aan de Byzantijnse kerk. Vertrek in zuidelijke richting over de Koningsweg, welke het spoor volgt van een oude handelsroute én een pelgrimsroute. We passeren het Wadi Rum Reservaat en de Dam, om vervolgens de weg te vervolgen naar Karak en het Karak Kasteel. Achter dit kasteel gaat een rijke historie schuil die terug te leiden is tot de Byzantijnse Tijd. Na deze dag vol cultuur zullen we uiteindelijk eindigen in Petra voor de overnachting.

Day 5 - Petra
De antieke stad Petra is een van de schatten die Jordanië rijk is en verreweg de meest bekende toeristische attractie. Petra is het erfgoed van de Nabateeërs, een bedrijvig Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. De verfijnde cultuur, de hoogstaande architectuur en het ingenieuze systeem van dammen en waterkanalen hebben gemaakt dat Petra nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De nauwe bergkloof waarin Petra ligt helpt mee aan een spectaculaire setting. Beginnend in de Siq zullen we de overblijfselen van deze eens vergeten stad vol met graftombes, tempels, een indrukwekkend amphitheater en Romeinse zuilengangen ontdekken. Voor de moedigen bestaat er de optie om de honderden uitgehakte traptreden naar Ad-Deir, het klooster, te trotseren. Vanaf hier zal een adembenemend uitzicht waar te nemen zijn. Overnachting in Petra.

Dag 6 - Petra & Wadi Rum
''s Middags vertrek naar een van de meest spectaculaiure woestijnlandschappen ter wereld: Wadi Rum. Aldaar aangekomen zullen we een korte rit maken om er zeker van te zijn dat we de zonsondergang met de lokale Bedoeïnen en de bijbehorende thee kunnen meemaken. Check-in bij het kamp voor een traditioneel avondmaal en overnachting.

Op zoek naar meer spanning en avontuur? Probeer dan een ballonvaart, micro light aircraft, zandboarden of power kiten, aangezien dit en nog veel meer gemakkelijk geregeld kan worden in Wadi Rum! Voor meer informatie kunt u contact op nemen met ons kantoor.

Dag 7 - Wadi Rum & Amman
Na het ontbijt hebben we de kans om de woestijn in te gaan in 4x4 jeeps. Halverwege de dag richting Amman. In Amman "Culturele Hoofdstad van het Midden-Oosten" zijn onder andere de eeuwenoude Citadel (ook by night) en het Romeinse amphitheater te bezoeken.

Dag 8 - Amman
Transfer naar de luchthaven.
Einde van de reis

Vul een offerteformulier in of stuur een e-mail met uw wensen

Dagen Nachten
Aantal personen
Geheimhouding personeel
 
 
 

Vragen en/of opmerkingen
Terug naar overzicht